torsdag den 4. august 2011

Hjemmelavet knækbrød med kerner

Der er intet som en god opskrift der er super nem, er hurtigt at lave og som samtidig imponerer folk - de her hjemmelavede knækbrød af én af den slags opskrifter. Fra du begynder at finde tingene frem fra køkkenskabene til du akn hive den ørst plade knækbrød ud af ovnen går der ikke meget mere end 30 minutter!

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkerkerner
1 dl græskarkerner
1,5 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
2 dl vand
1 dl olivenolie


Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkerkerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – ja, den er altså lidt klistret!
Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, tag halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir (så klistrer dejen ikke fast til kagerullen), læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Her kan dejen drysses med sesamfrø, birkes eller nigella (jumfru i det grønne)
Skær dejen ud i firkanter med en pizzaskærer (det er så meget nemmere end med en kniv!), og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.

Jeg plejer at undlade at putte græskarkerner i, og så tager jeg lidt ekstra af de 4 andre kerner og gryn så der ialt bliver 5 dl, men det er jo en smagssag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar