torsdag den 28. juli 2011

Nougatis


Nougat eller karamel-is er næsten altid en favorit blandt folk, og denne her opskrift er dejlig nem at lave! Denne opskrift bliver dog meget nougat-agtig, og jeg overvejer at bruge den halve mængde sukker næste gang, da jeg faktisk synes at det blev for kraftigt (men omvendt var min kæreste vild med at isen smagte så kraftigt, så det er jo nok en smagssag). Jeg tror at den ville blive endnu bedre hvis man også tilsatte 75-100 g hakket mørk chokolade - chokolade stykker i is er jo fantastisk!

Nougatis
4 portioner

200 g rørsukker
6 dl piskefløde
1,5 dl sødmælk
6 æggeblommer, piskede

Varm sukkeret op i en stor tykbundet pande eller stor gryde over middel varme, indtil det er fuldstændig smeltet (og lad være med at blive utålmodig og skrue op for varmen, så brænder det bare på!). Først når det er helt smeltet skal der skrues op så massen begynder at boble.
Når massen er ravfarvet (155 grader på sukkertermometret) tages gryden af varmen og fløden hældes forsigtigt på. Her skal man være opmærksom på at det kan begynde at sprutte og udvide sig, så det er nødvendigt med en stor gryde. Sæt gryden tilbage over blusset ved lav varme og rør til det karamelliserede sukker er helt opløst. Herefter afkøles massen.
Mælken opvarmes i en anden gryde og når den koger hældes den forsigtigt i de piskede æg. rør til det bliver jævnt. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og lun det ed svag varme indtil det bliver til en tyktflydende creme. Køl den helt af og rør den i karamel-fløden. Kør til sidst blandingen i en ismaskine.

1 kommentar: