torsdag den 12. januar 2012

Nytårsdesserten

Nytårsaften valgte jeg at lave Daim islagkagen - sidste år lavede jeg en super indviklet sag fra Mette Blomsterberg (Blid Valnøddedrøm) som var helt fantastisk, men i år kunne jeg simpelthen ikke beslutte mig, fordi jeg gerne ville lave en dessert, som tiltalte alle.

Derfor endte jeg med Daim islagkagen, men for at give den lidt mere oomph, portionsanrettede jeg den. Jeg bagte nødde-marengs-bunden i en stor bradepande og med madringe trykkede jeg så cirkler ud, og i selve madringen frøs jeg så vanilje parfaiten. Det betød selvfølgelig at der blev lidt bund i overskud - men hvad gør det - det smager fantastisk at spise som det er! Mængden af parfait var helt passende (vi var 6 mennesker) men det er også max. antal personer man kan trække den til, synes jeg, i hvert fald hvis selskabet er glade for nødder og is.

Derudover så lavede jeg lidt chokolade-pynt til at give desserten lige dét ekstra og jeg var selv meget tilfreds! Jeg havde lavet et buet chokoladenet som jeg lagde ovenpå og en detalje til at lægge under selve isen.