mandag den 24. oktober 2011

Fuldkorns Cookies med nødder og Daim

For første gang kan jeg præsenteret et indlæg her på bloggen, hvor jeg selv har taget billedet og det ikke blot er et jeg har fundet på nettet - dét er jeg meget tilfreds med, da det ligesom giver en bedre idé om hvordan det jeg bager og komponerer egentligt ser ud. 
Det er blevet til nogle faktisk rigtig lækre fuldkorns cookies, som jeg fandt i IRMA's blad "Irma Krydderiet" fra august i år - dog med nogle modifikationer (jeg har skrevet opskriften sådan som jeg lavede den) - jeg kan nemlig ikke lide rosiner i mine cookies, jeg er meget mere til chokolade. 

Jeg brugte et klassisk fuldkornshvedemel, hvor der var en del store kernestykker og det knaste altså lidt i selve cookiens - og desværre ikke på den gode måde. Måske grahamsmel ville have været bedre?
Jeg var i hvert fald rigtig tilfreds med de her cookies og kunne sagtens finde på at bage dem igen - det tog simpelthen ingen tid og de smagte altså super godt! Og så tror jeg at det er en af de opskrifter som ville være perfekte at have i fryseren som rå dej, men altså, de var så hurtige at lave at det msåke slet ikke kan betale sig.


Fuldkorns Cookies med nødder og Daim

Ingredienser
175 g stuetempereret smør
100 g sukker
150 g hvedemel
125 g fuldkornshvedemel
1 knivspids fint salt
½ tsk kanel
1 tsk bagepulver
100 g nødder (jeg brugte halvt mandler/hasselnødder)
100 g Daim
1 æg

Tænd ovnen til 185 grader. Skær smøret i mindre stykker og kom det i en skål sammen med sukkeret. Pisk det godt sammen.
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, salt, kanel, bagepulver og nødder & chokolade sammen i en skål. Vend det sammen med smør-sukker-blandingen. Kom ægget i og rør det godt rundt (eventuelt med fingrene).
Rul dejen til en tyk pølse og del den i 24 stykker. Rul hvert stykke til en kugle som du herefter trykker flad til en småkage der er lidt under 1 cm høj. Der er ca plads til 12 på en bageplade og de bages i ca. 15 minutter. Afkøles som sædvanligt på en bagerist.